6 Ocak 2009 Salı

Sorular Sorular Sorular

Mevzusu güzel olan mimleri seviyorum. Allaha şükür gelen mimlerde hep bu tarz kıvırabileceğim şeyler oldu. Yine bu duruma örnek olabilecek bir konuda yazacağım. Yirmi soru ve onlara verilecek 20 cevap ile karşınızdayım efendim.

1- En sevdiğiniz kelime nedir?
Açıkçası böyle sorunca aklıma net bir şey gelmedi. Sanırım tembel biri olmamdan dolayı tatil kelimesini çok seviyorum. Tatil benim için istediklerimi yapabildiğim özgürleştiğim kendim olduğum zamanları simgelediğinden sanırım en doğru kelime bu.

2- En nefret ettiğiniz kelime nedir?
Bu soru sanırım benim için ilkinden bile zor olacak gibime geliyor. Çünkü sevmediğim kelimelerin sayısı sevdiklerimden fazladır. Neyse biraz düşünüp taşınınca en uygun cevabın yasak olduğuna karar verdim. Genelde neyin olması neyin olmaması gerektiğine kendim karar vermek istediğimden bir şeyin bana yasaklanması sinirimi bozar.

3- Sizi ne heyecanlandırır?
Güzel bir soru gerçekten görmek istediğim bir filme gitmek beni heyecanlandırır. Yada uzun zamandır görüşemediğim arkadaşlarımla beraber olmadan önce yola çıkarken heyecanlanırım.

4- Heyecanınızı ne öldürür?
Çok hevesli olarak bir şey yapmaya başlamışken karşıma hiç beklemediğim bir engel çıktığında. Yada çok büyük beklentiler içine girdiğim şeylerde hayal kırıklığına uğradığımda benzer bir durum için tekrar heyecan duymam mümkün olmuyor pek

5- En sevdiğiniz ses nedir?
Güzel bir gitar tınısını yada geçmişten gelen neşeli bir şarkı çalan akordeon sesi ilk aklıma gelenler oldu. Akordeonun aklıma gelmesinde bu aralar bazen iş yerinin olduğu sokakta birilerinin akordeon ile bir kaç şarkı çalıp gitmesinin etkisi oldu herhalde.

6- Nefret ettiğiniz ses nedir?
Tembel bir adam en çok hangi sesten nefret edebilir acaba. Pek düşünmeye gerek yok. Çalar saat sesinden nefret ediyorum gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

7 - Hangi mesleği yapmak istemezsiniz?
Lisede Fen - Matematik okuyan biri olduğumdan o dönemden pek çok arkadaşım şimdilerde mühendislik okuyor yada mühendis oldu. Onların okurken çektiklerinin önemli bir kısmına şahit olduğumdan dolayı. Benden pek mühendis olmaz diye düşünürüm hep.

8- Hangi doğal yeteneğe sahip olmak istersiniz?
Aslında elimde olsa hepsine sahip olmak isterdim gibi aç gözlü bir şey diyebilirim. Ama bu konuda yazanlarda sık sık gördüğüm karşındakilerin düşüncelerini okuma fikri bana çok çekici geliyor. İnsanın doğasındaki merakı doyurabilecek özellik. Ama bunun dışında bir şey seç deseniz zamanda yolculuk yapabilmeyi seçerdim. Geçmişte yaptığım bazı şeyleri farklı yapabilmek ve kelebek etkisini bizzat yaşamak isterdim.

9- Kendiniz olmasaydınız kim olurdunuz?
Açıkçası benim için en zor soru bu olacak sanırım. Ben olmasam herhalde istediğimde istediğimi yapabilecek güce ve kaynağa sahip olan biri olmak isterdim gibime geliyor. Yada hiç bir sorumluluğun altına girmeme neden olmayacak hayattan kopmuş biride olabilirdim.

10- Nerede yaşamak isterdiniz?
Genelde bu soruyu kendime sorarım. Sanırım bir dağın eteğinde bir göl kenarında güzel bir villası olan herkesten ve her şeyden uzak bir yerde yaşamak isterdim.

11- En önemli kusurunuz nedir?
Oldukça kolay bir soru inatçı olmamdan başka bir cevap aklıam gelmiyor. Kafamda oluşan karardan eminsem kendime zarar verecek olsada o kararımdan dönmememden daha büyük bir kusurum aklıma gelmiyor.

12- Size en fazla keyif veren kötü huyunuz hangisi?
Çok hoşuma gitti bi soru. Herhalde buna en iyi cevabım insanlara yardım etmem diyebilirim. Genelde hep suçlu ben olsamda çevremdeki insanlara yardım etme konusunda genelde bir inadım oluyor. Aslında bağlı olarak inadım hem kusurum hemde en sevdiğim yönümde diyebilirim.

13- Kahramanınız kim?
İşte bir zor soru daha. Sanırım bunun için aklıma gelen bir kaç Anti-Hero'nun adını sayabilirim. Dr. Hannibal Lecter, John McClain, T800, Snatchten Turkish ve Optimus Prime ilk aklıma gelenlerler oldu. Bu arada iki kahramanın robot olmasıda ayrıca ilginç oldu herhalde

14- En çok kullandığınız küfür nedir?
Yetiştiğim yerler küfür çok kullanılan bir şeydi. Ondan dolayı hayatımın ilk yıllarında çok ciddi bir küfür dağarcığım oldu. Gerçi büyüdükçe bunları törpülesemde en sık kullandığım küfürü buraya yazmam pek doğru olmaz herhalde. Yinede ipucu vereyim s.k.t.r. sık kullandığım küfürlerdendir.

15- Şu anki ruh haliniz nasıl?
Mutluyum ama birazdan yatacağımdan ve sabah yine iş olduğundan hafif bir mahsunlukta yok değil üzerimde.

16- Hayat felsefenizi hangi slogan özetler?
Klişeleri seçmem gerekirse; seni öldürmeyen güçlü kılar ve yemek buldun, dayak buldun kaç en bana uygun sloganlar olur herhalde.

17- Mutluluk rüyanız nedir?
Upuzun dümdüz bir yoldayım. Sağımda ve solumda tarlalar ve ağaçlar var. 69 model siyah bir Mustang ile son sürat güneşin batışına doğru gidiyorum. Gittiğim yeri yada beni orda neyin beklediğini bilmiyorum. Sadece gittiğim yolun her miliminden keyif aldığımdan eminim.

18- Sizce mutsuzluğun tanımı nedir?
Kışın buz gibi havada sıcacık yatağından sabahın köründe çıkmak zorunda kalmak.

19- Nasıl ölmek istersiniz?
Bir sandala bineyim denize açılayım. Sandalda iyice herşeyden uzaklaştığımda, uzanayım gökyüzüne bakayım. Sonra bir iki derin nefes alıp bu dünyadan göçüp gideyim. Ne kimse duysun ne kimse görsün.

20- Öldüğünüzde cennete giderseniz Allah'ın kapıda size ne söylemesini istersiniz?
Gİ-RE-MEZ-SİN


Bunu okuyup bu konuda yazmak isteyen herkes mimlenmiş kabul edebilir kendini.

2 yorum:

Selin dedi ki...

"inatçı" oluşumu o kadar çok benimsemişim ki kötü bir huy olarak bile düşünmedim onu :) sen yazınca "aa bunu da yazabilirmişim" dedim :D

CaRtMaNtR dedi ki...

Arada annem hatırlatıyor bu huyumun zararlarını ondan hatırlıyorum :D