4 Haziran 2009 Perşembe

Resm-i Masaüstü (mim)

a.nur tarafından mimlenmişiz efendim. Konuda masaüstümüzün ekran görüntüsünü alıp üstüne bir kaç kelam etmek. Önce resmi paylaşıp ardından üstüne yorum yapmayı daha uygun görüyorum

















Öncelikle fark edileceği üzere ciddi şekilde düzenli biri sayılırım. Dosyaların pek fazla sağa sola dağılmasını sevmem. Hatta gerçek hayatta odam yada masamda bu kadar düzene imtizana dikkat etmezken burada bu konuda nedenini anlayamadığım şekilde hassasım. Sanırım burada düzeni sağlamak daha az efor gerektirdiğinden bu konuya eğilmek pek zor gelmiyor.

Ayrıca bilgisayar oyunları ile fazlasıyla içli dışlı olduğum anlaşılması zor olmayan bir başka nokta. Özellikle bu son bilgisayarımın pek çok yeni oyunu kaldıracak bir kapasiteye sahip olması sayesinde böyle geniş bir yelpazade ve çeşitlilikte oyunları oynama şansım oluyor.

Onun dışında kaç inan belgelerim dosyasına kendi adını verecek kadar megolamanyaklık sınırlarında dolaşır bilemem bilgasayara vista yüklettiğimde pc kimliğimin aynen belgeleriminde adı olduğunu görünce buna pek dokunmayıp aynen böyle kullanmanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Ne yalan söyleyeyim masaüstüne bakıp kendi adımı görmeyide seviyorum.

Bir diğer belirtmeden geçemeyeceğim dosyamda kod adı movies olan dosyamdır. Kendisi sadece indirdiğim filmleri değil Dizileri ve albümleride kapsayarak oyun oynamadığım zamanlarda pcde en sık ziyaret ettiğim ve beni eğlendiren şeyleri barındıran doya olmasıyla kendisine masaüstüne bir kısa yol edinmiştir.

Son olarak arkaplana gelirsek. Nette özel olarak arka plan aramaya üşendiğimden pcdeki en güzel kayıtlı resim olduğuna inandığım bu resmi arka plan olarak kullanıyorum. Yaklaşık altı aydırda kullanmaktan sıkılmadım.

Her ne kadar son olarak diyerek üst paragrafa giriş yapmış olsamda bu noktada ufak bir ekleme yapayım. Bu mimi, bu yazıyı okuyan herkese ama özelliklede azura'ya armağan ediyorum.

6 yorum:

a. dedi ki...

>Ben de belgelerimde ismimi görmeyi seviyorum evet:)

>Masaüstünde bu kadar oyun göreceğimi düşünmezdim ne yalan söyleyeyim:P

>"Movies klasöründe albümler", saklıyor musun nedir?

>Masaüstü arkaplanı aramaya üşenmek ve altı aydır aynı arkaplanı kullanmak hiç bana göre değil:P Hatrım için değiştir, bak değişiklik iyidir.

>Azura kişisi blog partnerin oluyorsa senin bloga gelmesinden ümidi kestiğimi de belirteyim:D Ama gelsin ve beni şaşırtsın:P

>Evrak çantanı beğendim, ödevlerimi evrak çantası görünümüne çevirmeyi düşünüyorum:D

Eh eh yorum uzun oldu:D

CaRtMaNtR dedi ki...

Aslında movies yerine entertainmant filan yazabilridim ama movies daha kısa diye öyle bıraktım. İçinde de ayrıca bir müzik klasörü var.

Eski pcimde harika bir arkaplan vardı. Boğaziçi köprüsü üzerinden boğazın enfes bir görüntüsü vardı. tekrar bulabilirsem onu koyacağım.

Ödev deme aklıma tez geliyor başlamam lazım artık :D

Azura burada yada kendi yerinde yazsın bana farkmaz yeterki yazsın :D

uzun yoruma uzun cevap :D

Canan dedi ki...

benim de bilgisayarım kendi adıma kayıtlı.. megalomanlık olarak görüyordum ama yalnız olmadığımı görünce mutlu oldum :D
amma oyun var yahu kıskandım :P

CaRtMaNtR dedi ki...

Çalışma hayatıma başladığımdan beri kendi kredi kartımdan aylık masraflarımı yapıyorum ve bu masrafların çok ciddi bir kısmını bu oyunlar ve filmler oluşturuyor. Aslında daha pcye yüklemediğim veya sık oynamadığım için sildiğim 3-5 oyun daha var. Yıllardır derslerden sınavlardan dolayı oynayamadığım oyunların tadını sonuna kadar çıkarıyorum diyelim :D

bu arada bilgisayarına kendi adını vermekte tahminimden daha sık yapılan bir şeymiş :D

Azura dedi ki...

a.nur'un benim blogumda yazmış olduğu yorumu şimdi anlamış bulunuyorum. :D

Zamanım olunca bloguma yazarım efenim.

Bu arada tezinize kaç zamandır başlamanız gerekiyordu? :P

CaRtMaNtR dedi ki...

Nerden baksan 20 gündür başlamam lazım diyorum 30u bulur gibi :D